Blog » Scrapalbum

Scrapalbum


Voor het scrapbookalbum wordt er meestal een speciaal scrapbookalbum gebruikt. Deze albums zijn in verschillende formaten.

Het meest gebruikte formaat is 30,5 x 30,5 cm. Een minialbum is 15,2 x 15,2 cm. Een scrapbookalbum van 30,5 x 30,5 bevat 10 pageprotectors en een scrapbookalbum van 15,2 x 15,2 cm bevat 20 pageprotectors. Dit zijn insteekhoezen waar je de compleet gemaakte pagina in kunt schuiven. De gescrapte pagina's zijn dan beschermd (tegen b.v. vingerafdrukken).

Deze zijn zeer geschikt om uw mooie kostbare herinnering te bewaren of om kado te geven. Ook is het een leuk en uniek kado voor de sinterklaas, kerst, verjaardagen, trouwerijen, geboorte, jubilea enz.

Foto’s uit de ‘oude doos’ zijn ook leuk om te scrappen.  

De foto’s worden op zogeheten cardstocks (effen gekleurd papier ) of op een gedessineerd papier geplakt. Voor de finishing touch doe ik kleine versieringen erbij plakken. Dit kan van alles zijn, niks is te gek. Door middel van wat tekst bij de foto’s te plaatsen weten ook anderen waar het over gaat. Iedere pagina verteld zijn eigen verhaal. Hierdoor krijg je een unieke fotoalbum. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. 

 

 

Hoe werkt het

Foto

Voor een album heb ik zo’n 100-120 foto’s nodig, groepjes van 3-6 foto’s gesorteerd op volgorde en per gebeurtenis (eventueel voorzien van nummer). U voegt er eventueel een zin of kreet toe die u erbij zou willen hebben. Ook kunnen er materialen toegevoegd worden die u in het album verwerkt wilt hebben, zoals kaartjes, tickets, kassabonnetjes of lege suikerzakjes. Niks is te gek! 

Verder wil ik u vragen aan te geven welke foto niet versneden en/of bewerkt mag worden.

Niet weten waar te beginnen, kunnen we ze samen bij mij thuis uit zoeken of ik kom aan huis. (Dit tegen een hele kleine vergoeding voor de benzine). Ik kom bij u langs binnen een straal tot 50 km rondom Almere.

Uw foto’s zijn heel persoonlijk en dierbaar. Ik wil daar heel zorgvuldig mee omgaan. Ik geef daarom dan ook de voorkeur om de foto’s persoonlijk aan te leveren. Dit kan bij mij thuis of bij u. We nemen de betreffende foto’s gezamenlijk door. Ik zal kleine aantekeningen maken per gebeurtenis of thema, denk bijvoorbeeld aan vakantie, zomer, winter, sneeuw, geboorte, huwelijk, familie enz.

Daarna kunnen we een album uitkiezen voor de foto’s. Er zijn verschillende maten en soorten van albums. Meestal werk ik met albums van 30,5 x 30,5 cm. Deze bevatten 10 pageprotectors en de albums van 15.2 x 15.2 bevatten 10 of 20 page protectors. De pageprotectors zijn zuurvrije plastic insteekhoezen waardoor de pagina's altijd mooi beschermd blijven. Ook kan een leuke ringband uitgezocht worden.

Naar aanleiding van wat er besproken is maak ik een prijs opgaaf en als u akkoord gaat maak ik 

een mooi album voor u.

Om wat indrukken op te doen kunt u kijken bij mijn fotoalbums. 
Voor een prijsindicatie kunt u kijken bij mijn prijslijst.